Продажби и наеми на недвижими имоти от Compass Property

Процес на закупуване

Ние мислим, че покупката на имот е може би една от най-важните крачки, които ще направите в живота си.

Има няколко ключови стъпки, в процеса на закупуване  и независимо дали сте купувсч на първо жилище или инвеститир, смятаме че този бърз справочник, може да бъде от помощ.

1) Свържете се Компас пропърти.

Можете да се свържете с нас  по телефона, онлайн, както Ви е удобно! 

Ако имате къща, апартамент, сграда или офис за продажба, ние силно препоръчваме да поставите Вашия имот на пазара, преди да търсите новия си дом, апартамент или офис. Това, не само ще Ви даде  добра представа за пазарните условия , но когато откриете перфектния имот, също така ще покаже на продавача, че сте истински  купувач.

2) Мислите ли за намиране на имота на мечтите си?

Ние ще ви дадем подробна информация за всички имоти, които в  момента са на разположение, които отговарят на  вашите критерии и ще ви информираме своевременно, при наличието на нови такива.

Ще се свържем със собственици на имоти  в района на търсенето ви.

3) Трябва да помислите за  за вашите финанси!

Ако разполагате с  имот, от чиято продажба ще финансирате покупката на нов може да разчитате на безплатна оценка от наша страна. Оценете имота си тук.


Ако имате нужда от ипотека, важно е да говорите с наш съветник, възможно най-рано, за да определите насоката и процеса по финансиране на сделката, това също ще покаже на продавача, че сте сериозни в намеренията си. МОЖЕ ДА РАЗЧИТАТЕ НА СЪДЕЙСТВИЕ ОТ СЛЕДНИТЕ ФИНАСОВИ ИНСТИУЦИИ: UNICREDIT BULBANK, FIRST INVESTMENT BANK, BANK DSK, CREDIT AGRICOLE, CIBANK, SOCIETE GENERALE EКСПРЕСБАНК, POSTBANK.

4) Мислите ли за оглед?

По време на оглед, ние трябва да бъдем в състояние да отговорим  на всички въпроси, които може да имате по отношение на имота и неговото местоположение. В случай, че ние не сме  в състояние да отговорим на даден въпрос по време на огледа, ще потърсим надеждна информация и бързо ще  ви се обадим.

5) Мислите ли да отправите оферта?

Ние ще предложим тази оферта на продавача, заедно с всяка съответна информация за вашата позиция и способността да продължите. Ако цената не е уместна, ние ще направим всичко възможно, за да преговаряме  за цената, която ще удовлетвори и двете страни.  


6) Помислете за документите

Важно е да припомним, че все още няма правни задължения, между купувача и продавача, докато договорите  не са подписани.

При избор на имот и преди сключване на окончателен договор за покупко–продажба, ние извършваме проверка за тежести на избрания имот и организираме получаването на удостоверение за това от съответната служба.

Подготвяме предварителният договор и Ви консултираме по окомплектоването на документите, които обичайно се изискват за сключване на окончателен договор. След нотариално изповядване на сделката, сте новият собственик на имота.

7) Нанасяне!

Организирайте се  предварително, направете списъци: има много хора, с които да се свържете и уведомите, не оставяйте нищо на случайността!

Ако имате много мебели и вещи, то може да си  струва наемането на фирма.
Вие ще трябва да се уверите, че имате новооткрити партиди на вашия телефон, вода, газ и електричество.